Førevatn Hytteområde

Førevatn Hytteområde ble påbegynt i 1973, og har i dag 150 hytter. Innenfor det regulerte området på ca. 4 000 dekar er det muligheter for å bygge 350 hytter.

 

I den nyeste delen av området er tomtene tilpasset høystandard hytter, og er opparbeidet med veier, avløpsanlegg og strømforsyning.

 

I den gamle delen av hytteområdet er det mulig å få kjøpt tomter beregnet for lavstandard hytter. Dette er tomter uten vann, avløp eller strømforsyning. Du vil da få en god gammeldags hytte med lave driftsutgifter. Det vil imidlertid være mulig å få strømforsyning til tomtene.

Felt FB2 er under opparbeidelse. Feltet er godkjent for 44 tomter, og vi har ca. 20 byggeklare tomter med vei, vann, avløp og strømforsyning for salg.

5

merkede turløyper

130 km

km skiløyper

60

km turløyper

650

høyeste fjell (moh)

Populære aktiviteter

for hyttefolk og dagsbesøkende på Førevatn

Skigåing i på Himmelsyna. Førevatn hytteområde, Froland.

Skiløyper i flott terreng

Førevatn hytteområde ligger i et naturskjønt turområde 450 moh ved Førevatn. Området er opparbeidet med flotte skitraseer. I samarbeid med Otra IL blir det hvert år kjørt opp ca. 130 km med skiløyper. Løypene er 6 meter brede med skøytespor + to skispor. Området er normalt snørikt, med oppkjørte skiløyper fra jul til påske.

Skigåing i uberørt natur. Førevatn hytteområde, Froland.

Turer i oppmerkede løyper

Førevatn hytteområde er omkranset av et stort friluftsområde. Her kan du velge mellom 5 ulike turløyper, på til sammen 60 km. Løypene er merket inn på turkartene til Friluftrådet Sør.

Sykling på stier og bilfrie veier. Førevatn hytteområde, Froland.
Fotturer i oppmerkede løyper. Førevatn hytteområde, Froland.
Bading og lek i Førevatn. Førevatn hytteområde, Froland.

Lek og fiske i Førevatn

Førevatn dekker et område på ca. 2 kvadratkilometer. Rundt vannet er det flotte badestrender og svaberg. Vannet er perfekt for oppdagelser i kano og kajakk. Førevatn er et av Agders beste fiskevann med flott ørret. Det er ikke lov å bruke motorbåter i vannet, kun elektriske motorer.

Fikse ørret i Førevaten. Førevatn hytteområde, Froland.

Fotosafari

På Førevatn er sjansen stor for å oppleve orrhaneleik fra tidlig mars og helt frem til St. Hans. Spillet skjer ved soloppgang og i skumringen. Det spilles gjerne på myrer, islagte vann og andre åpne steder nær skogen. Følger du godt med, vil du helt sikkert få øye på andre dyr- og fuglearter også.

Fugleliv. Førevatn hytteområde, Froland.
Orrhaneleik. Førevatn hytteområde, Froland.
Sanke sopp. Førevatn hytteområde, Froland.

Sopp- og bærplukking

Er du glad i å høste det naturen har å by på vil du trives på Førevatn. Området byr på rikelig med sopp og bær, og på dine turer i skogen vil du kunne finne godt med både kantareller og tyttebær.

Tyttebærplukking. Førevatn hytteområde, Froland.